Kézműves Sörfesztivál - Gyula

2018.06.07. - 2018.06.10.

2018. június 7. és 10. között, első alkalommal kerül megrendezésre a Kézműves Sörfesztivál Gyula városában.
Célunk, hogy magas színvonalú programokkal, hazai és határon túli kézműves sörfőzdékkel, Gyula turisztikai hírnevéhez méltó módon rendezhessük meg e fesztivált.
Ezalatt a négy nap alatt Gyulán a kézművessör-remekek és a street food lesznek a figyelem középpontjában. Kevesen tudják, de Gyulán immár majd 3 évszázados hagyománya van a sör készítésének.
A fesztivál kísérőrendezvényeként kerül meghirdetésre a European Best Beer Awards – 2018 Sörversenyt, amelyet kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdék, illetve a házi sörfőzők részére hirdetünk meg. A verseny célja a kisüzemi, kézműves valamint az otthoni sörfőzés népszerűsítése. A versenyen a kisüzemi sörfőzdék (kereskedelmi forgalomban kapható termékek) és a házi sörfőzők külön kategóriában indulnak.
Szintén a fesztivál kísérőrendezvényeként országos szakmai konferencia is megrendezésre kerül, amelyen mind a szakma, mind a nagyközönség hasznos ismereteket szerezhet.
Természetesen a fesztiválokon nélkülözhetetlen zenei programok sem maradnak el, naponta több élő könnyűzenei koncert színesíti a fesztivált.